Pokok Tin Improved Brown Turkey IBT

Pokok Tin Improved Brown Turkey IBT

Anak pokok tin Improved Brown Turkey IBT yang sudah berumur tiga bulan. Jika ditanam sekarang akan keluarkan putik buah dalam masa 6-8 minggu lagi. Mari cepat pilih.

Sesapa mencari anak pokok IBT yang cepat berbuah, induknya batang tua, sudah besar dan lebat daunnya, gebuss cepat mai rumah Mak Tam. Ini semua adalah stok baru dan sapa dulu dapat pilih yang paling gebuss (gambar pertama dan kedua).

Rakan-rakan peminat tin yang datang bukan dari Putrajaya dan Selangor sahaja, bahkan juga dari negeri pantai timur dan barat. Sabah dan Sarawak juga. Mak Tam tanya mengapa beli dua, jawapannya adalah kerana harga dua lebih murah dan satu untuk tanam sendiri, dan yang satu lagi untuk diberi kepada emak dan ayah dikampung. Sejuk perut emak ada nak yang sayang dan menggembirakan orang tuanya.

Ramai juga dari kalangan mereka yang datang buat kerja atau berkursus di Putrajaya. Habis kerja atau kursus, dan dalam perjalanan pulang ke negeri masing-masing, singgah kat rumah Mak Tam dan bawa balik beberapa pokok. Ada juga rakan atau kaum keluarga berpesan untuk belikan. Apa pun, Mak Tam berasa sangat besar hati sudi singgah dan menjalinkan persahabatan dengan Pak Tam dan Mak Tam. Berkat pokok tinlah agaknya.

Telepon Mak Tam 019-380-1815 dan Pak Tam 019-3322-947. Mak Tam jual kat tepi rumah sahaja. Kalau nak datang WAZE Surau Al-Ikhwan Desa Pinggiran Putra. Harga Rm140 satu, dan RM250 untuk dua anak pokok. Laris macam goreng pisang panas.... Mai cepat anak2 ooi...


Anak pokok dah besar cepat berbuah.
Telepon Mak Tam 019-380-1815 dan Pak Tam 019-3322-947. Kalau nak datang WAZE Surau Al-Ikhwan Desa Pinggiran Putra. Harga Rm140 satu, dan RM250 untuk dua anak pokok. Laris macam goreng pisang panas.... Mai cepat anak2 ooi...