Satu Petang Bersama IBT

Pokok Tin Putrajaya: Satu Petang Bersama IBT

Tengahari tadi Mak Tam tengok kepada 2 anak pokok tin yang tinggal. Adui.. nanti kalau rakan-rakan nak beli, sudah tiada pokok. Oleh itu, bergegas Mak Tam dan Tasnim ke Ipoh ditempat Madam Young Yong dan Encik Poh. Seperti biasa, kami disambut mesra oleh kedua pasangan gigih ini. Madam Yong kata kat Mak Tam, "Mak Tam cepat tangkap gambar sementara ada cahaya. Buah masak semua sudah kutip. Saya tinggalkan beberapa buah masak dipokok untuk Mak Tam ambil gambar". Mari Mak Tam kongsikan gambar-gambar petang tadi.

Kalau kita orang baru kepada tin, Mak Tam cadangkan beli saja jenis IBT - Improved Brown Turkey ini. Beli dan tanam dan jaga elok2. Dalam masa 6 bulan, InsyaAllah akan dapat memakan buahnya yang enak sekali. Beli banyak pokok jadi lebih murah. Mak Tam jual dengan harga mampu milik. Jika beli satu harganya RM140. Jika nak tambah, pokok seterusnya semua berharga RM110 sahaja.

Mai tengok video Youtube dibawah ni. :D

Jika nak baca testimoni pasal IBT, klik disini. Kalau nak tahu pasal khasiat buah tin, klik disini. Jika nak tahu mengapa anak pokok IBT ini bagus untuk tanaman pertama tin bagi kita, klik disini.

Telepon Mak Tam 019-380-1815 dan Pak Tam 019-3322-947. Mak Tam jual kat tepi rumah sahaja. Tidak buat perkhidmatan penghantaran melalui pos. Kalau nak datang WAZE Surau Al-Ikhwan Desa Pinggiran Putra (tepi Putrajaya). Harga Rm140 satu, dan RM250 untuk dua anak pokok. Laris macam goreng pisang panas.... Mai cepat anak2 ooi...

Mak Tam tak mau lepas peluang bergambar dengan pokok IBT
Tengoklah buahnya yang bertengkek

Memang IBT lebat berbuah
Buah IBT yang belum matang
Buah yang sudah masak dan yang sedang membesar
Buah yang besar sekali
Madam Young Yong yang manis dengan buah IBT yang enak sekali
Ini adalah packing untuk buah besar. Hanya 3 biji satu packing plastik.
Buah sederhana besar boleh masuk 4 biji satu packing plastik, dan buah besar boleh muat 3 biji sahaja.
Tasnim dengan buah tin IBT yang paling besar
Tasnim makan buah sampai kenyang tak payah makan malam.
Kalau nak pilih anak pokok, pilih yang diambil dari pokok yang sudah berbuah dan anak pokok sudah bessar macam ini.
Sungguh cepat habis anak pokok IBT ini. Jadi cepatlah datang jika berminat memilik anak pokok yang tua, segar, sihat dan InsyaAllah berputik dalam masa 6 - 8 minggu.

Telepon Mak Tam 019-380-1815 dan Pak Tam 019-3322-947.
Klik peta kat bawah ini untuk beli pokok tin